Jaké jsou zakázané produkty pro vegany?

Jaké jsou zakázané produkty pro vegany?

Oficiálně se veganství objevila v Anglii v roce 1944. Jedná se o životní styl, ve kterém se odmítá konzumace jakéhokoli dobra získaného prostřednictvím vykořisťování zvířat. Nejenže se jedná pouze o potraviny, ale také o produkty jako kosmetika, čištění a samozřejmě hedvábí a vlněná kůže – dokonce zahrnuje návštěvy cirkusů, rodeosů a zoologických zahrad.

Být autentickým veganem je mnohem složitější, než se zdá a nejedná se pouze o konzumaci zeleniny. Každý ví, že maso, med a vejce jsou produkty zvířat. Existují však industrializované výrobky vyrobené ze složek živočišného původu a spotřebitel je často ignoruje. Jediným způsobem, jak si být jisti, je zkontrolovat štítky, a pokud máte pochybnosti, zavolejte zákaznický servis firem.

Nezaměňujte veganství s vegetariánstvím, jelikož druhá pouze omezuje dietu:

Tajná černá listina.

Věci tak jednoduché jako šampon, ohňostroj a cukr mohou obsahovat látky živočišného původu. Skupina vegetariánů v roce 2001 přišla žalovat McDonald's ve Spojených státech, neboť neukázala, že jejich hranolky jsou ochuceny hovězími tuky. Zde uvádíme některé nejoblíbenější produkty, které veganci odmítají a že je neuvěřitelné, že obsahují látky živočišného původu.

Super Tašky: některé plasty nesou živočišný tuk, aby snížily jeho sklon k deformaci.

Změkčovadlo tkanin: některé značky používají derivát amoniaku, dimethylhydrogenovaného chloridu amonného dichloridu, který je extrahován z ovcí, koní a krav.

Výrobky na přípravu dezertů a koláčů: většina z jeho složení zahrnuje vejce a mléko.

Produkty s jahodovou příchutí: mnoho z nich dluží červené barvy na karminové zbarvení, které se získává z hmyzu známého jako kočineal.

Víno a pivo: v procesu vyčištění je obvykle používán přirozený kolagen, který pochází z plaveckého močového měchýře ryby nebo bílkovin mléka nebo vejce.

Anglická omáčka: existují různé složky, ale různé značky obsahují ančovičky (typ ryby) nebo extrakt z masa.

Zubní pasta: obsahuje glycerin, který může být živočišného původu.

Ohňostroje: Kyselina stearová, která může být živočišného nebo rostlinného původu, zabraňuje oxidaci kovů a prodlužuje dobu skladování těchto produktů.

Šampony a kondicionéry: může obsahovat více než dvacet složek živočišného původu, jako je glycerin, panthenol, aminokyseliny a vitamín B.

PneumatikyObsahují kyselinu stearovou, součást, která jim pomáhá udržovat tvar pod třením.

CukrAčkoli většina značek opouští proces, některé jsou stále vylepšeny ve filtrech, které dostávají popel z kostí zvířat.

Čokoláda: obsahuje sušené odstředěné nebo plnotučné mléko. Verze vyrobené ze sóji jsou povoleny.

Cookies: Zkontrolujte značku většiny značek a zjistěte, proč: i nevinné krémové pečivo může obsahovat mléko nebo podmáslí.

Želatina: Obsahuje kolagen, který se obvykle extrahuje z kůže skotu. Mláčníky jsou také zakázány, protože mohou obsahovat želatinu. Možnost, kterou vegan používá, je agar-agar, želatina vyrobená z mořských řas.

Žvýkačka: jiný produkt, který může obsahovat kolagen, aby dosáhl určité konzistence.

Tímto způsobem je možné nám dát představu o tom, jak komplikované je to být 100% vegan, ve skutečnosti to vypadá nemožné.

Sledujte video: NEVHODNÝ OBSAH PRE INZERENTOV. Řešení? Může za #vegan?

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: